Lovasbemutatók

Családi lovasprogramok, lovasbemutatók:

Nem mindennapi programot kínálunk a hozzánk illetve a környékünkre ellátogató családok részére. Időutazásra visszük magunkkal a vendégeket, melynek során lovaskocsival járjuk be a falut és annak környékét. Talán sokunk gyermekkorának jeles színfoltjai a lovaskocsik.

Bennem is elevenen él annak emléke, amikor városban lakó nagyszüleimnél nyaralva szerdánként szívrepesve vártuk, hogy meghalljuk a szódás lovainak dobogását és a csengőszót, ilyenkor  futva  loholtunk nagymamánkhoz az üres szódásüvegekért.

Mit nem adtunk volna érte, ha Sanyi bácsi egyszer minket is  felültet a bakra maga mellé..?

Ezt az élményt szeretnénk megosztani a mai családokkal, gyerekekkel. Kicsit közelebb vinni őket az állatok őszinte világához. Észrevetetni velük azt a csodálatos természeti környezetet, amibe Isten belehelyezett bennünket. Szeretnénk a szülőket is kiszakítani egy kicsit a mindennapok rohanásából, bemutatni számukra eleink jóval puritánabb de sokkal nyugodtabb és családcentrikusabb életvitelét.

A fogathajtás kapcsán lehetőség van a lovakat mezőgazdasági munkában illetve versenyszerű fogathajtásban látni, tanulni, kipróbálni.

Ezen felül lovardánkban meg lehet tekinteni a különböző, magyar fajtájú (kisbéri, furioso, nóniusz, magyar sportló) és képzettségi fokú lovak és csikóik változatos bemutatóját.

Ezek alkalmával ismertetjük a lovak együttélésének legjellemzőbb vonásait, a csikók természetes viselkedését a felnőtt lovak között.

Bemutatjuk a lovakat futószáras munkában, hosszúszáron és nyereg alatt egyaránt.

Felnőtt illetve gyermek egyaránt kipróbálhatja a lovaglást.

A program időtartama lehet 1-2 óra ill. fél- vagy egész napos ittlét, akár családi hétvége szállással, étkezéssel egybekötve.

bloggif 589f5d54daa4e